هنر آشپزی

طرز تهيه تاس كباب

طرز تهيه تاس كباب

تاس كباب يكي از خوراك‌هاي خوشمزه گوشتي قديمي است كه آن را همراه مواد و سبزيجات مختلفي درست مي‌كنند.

خانم‌هاي كدبانو نيز طي اين سال‌ها بنا به سليقه خود سبزيجات ديگري را به آن اضافه كرده‌اند كه در ميان آنها، ميوه ي به، اين غذا را به يك "غذاي پاييزي" تبديل كرده و باعث خوش طعم شدن آن شده است.

بنابراين با توجه به اينكه به از جمله ميوه‌هايي است كه مدت زمان طولاني‌اي در بازار يافت نمي‌شود، از فرصت استفاده كرده و خاطرات گذشته را با پختن اين خوراك لذيذ زنده كنيد.

مواد لازم براي 4 تا 5 نفر:

ـ گوشت گوسفندي بدون استخوان         نيم كيلو

ـ پياز                                                     5 عدد متوسط

ـ هويج                                                 5 عدد متوسط

ـ سيب‌زميني                                       2 عدد بزرگ

ـ به                                                      2 عدد متوسط

ـ بادمجان                                              2 عدد بزرگ

ـ آلو                                                      300 گرم

ـ  رب گوجه‌فرنگي                                 يك قاشق سوپ‌خوري

ـ زردچوبه                                              يك قاشق چاي‌خوري

ـ دارچين                                               يك قاشق سوپ‌خوري سرخالي

ـ روغن                                                 3 تا 4 قاشق سوپ‌خوري

ـ نمك و فلفل                                        به مقدار لازم

 طرز تهيه:

1- ابتدا گوشت را پاك كرده و به صورت ورقه‌هاي باريك 2 در 4 سانتي‌‌متري ببريد. پيازها را پوست‌كنده و حلقه‌حلقه كنيد. اين كار را در مورد هويج‌ها به صورت برش‌هاي اريب انجام دهيد. به را نيز پس از پوست كندن به شكل هلالي ببريد. بادمجان‌ها را هم پوست كنده و به صورت حلقه‌اي برش بزنيد. حالا آلوها را نيز شسته و در ظرفي حاوي آب خيس كنيد.

2 ـ قابلمه‌اي آماده كرده و كمي روغن در آن بريزيد. سپس حلقه‌هاي پياز را در 2 رديف، كف ظرف بچينيد. حالا ورقه‌هاي گوشت را روي پيازها قرار دهيد.

پس از آن مقداري آلوي خيس‌شده، چند ورق هويج، به و سپس بادمجان را به ترتيب روي هم بچينيد. اين كار را دوباره با همين مواد تكرار كنيد تا مواد تمام شود. حالا حدود 1 تا 2 ليوان آب در قابلمه بريزيد و با در بسته روي شعله ملايم اجاق گاز بگذاريد تا مواد كم‌كم بپزند.

نكته: حين چيدن لايه‌هاي مختلف سبزيجات،‌ مقداري نمك، فلفل، دارچين و زردچوبه نيز روي مواد بپاشيد.

3 ـ از طرفي ديگر، سيب‌زميني‌ها را پوست كنده و حلقه حلقه ببريد. سپس حلقه‌ها را با چاقو نصف كنيد.

هنگامي كه پخت مواد به‌خصوص گوشت داخل آن به مرحله پاياني نزديك شد، نوبت به اضافه كردن سيب‌زميني‌ها و رب گوجه‌فرنگي مي‌رسد. حلقه‌هاي سيب‌زميني را روي مواد بچينيد و رب گوجه‌فرنگي را در آب موجود در خوراك حل كنيد و بگذاريد پخت خوراك تكميل شود.

نكات :

1- اگر سيب‌زميني را در مرحله اول اضافه كنيد تا پايان پخت غذا، سيب‌زميني‌ها له مي‌شوند.

2- اين غذا به خاطر وجود آلو و به، طعم و مزه شيريني دارد؛ بنابراين اگر به خوردن خوراكي ترش و شيرين تمايل داريد، مي‌توانيد همزمان با اضافه كردن نمك، فلفل و ادويه، كمي هم گرد ليمو عماني يا گرد غوره در آن بريزيد.

+ نوشته شده در  شنبه هفتم دی 1387ساعت 9:46  توسط سر آشپز  |